čtvrtek 20. října 2011

Rekurentní noční můra

Měli jste někdy sen, který se opakoval? Kdy a jak často to bylo? byl dobrý nebo zlý? Zůstal, nebo zmizel?

Jako malý jsem měl často sen, že si hrajeme na "osmnáctce" na houpačce, ale kdokoli z ní seskočí, toho pohltí země. Byl to děsnej sen a opakoval se často. Pak zmizel, a touhle dobou už je "osmnáctka" soukromý pozemek. Asi loni jsem měl jeden co se opakoval celkem dvakrát. Vim že ani ten nebyl příjemnej, ale už si ho nepamatuju; jestli se zase objeví, asi ho poznám, though.

Nu a ten dnešní, to bylo něco extra. Šel jsem po cestě ze Šabiny do Dasnic, po té části co vede prakticky po břehu řeky. Začínalo zrovna pršet, tak jsem se otočil a běžel domů, abych nezmoknul. Než jsem vběhnul na lávku (se kterou mám ve snech velmi špatné zkušenosti), ujistil jsem se, že se mi to nezdá, zaměřením na různé detaily. Byly na svém místě, tak jsem běžel dál. A když jsem dobíhal k našemu domu, vyřítilo se na mě něco, co nejlépe ukážu obrázkem: ilustrací karty Moonmist.

Dnes odpoledne bylo celkem hezky, tak jsem vyjel do Kynšperka zařídit nějaké kopírování a nákupy. Když jsem se vracel, už v posledním úseku podél řeky, začalo pršet.

Ty kruhy na kalužích jsem POZNAL.

Nechtěl jsem se přesvědčovat jestli to je sen nebo není, protože bych se akorát přiblížil originálu. Jediné co mě uklidňovalo hned od začátku bylo, že jsem na rozdíl od snu neběžel pěšky, ale jel na kole.

Jinak všecko sedělo až do děsivého detailu.

Nu, ale nic mě nesežralo, jináč bych tady neseděl a nepsal. Teď mám PBB, takže logout. A zas někdy příště.

4 komentáře:

  1. Tedy.. echm... absolvovat tento sen s tím pejsánkem a pak to zažívat, tak bych volala domů, "mohli byste pro mě někdo přijít?"
    a tady je "pejsánek" poněkud lépe vidět. Tedy ono jich je vícero, že:
    http://media.wizards.com/images/magic/daily/wallpapers/wp_moonmist_2560x1600.jpg

    OdpovědětVymazat
  2. Jj, já chtěl taky linknout ten wallpaper, ale můj EDGE internet se s ním moc nemusí.

    Jen... přesně tak to fakt vypadalo. Ale tentokrát jsem měl kolo, tak jsem si věřil :D

    OdpovědětVymazat
  3. Je možné, že Moonmist se bicyklů bojí. Vlastně určitě to tak je. Po špatné zkušenosti z minulého života, kdy byl na nich nucen objíždět cirkusové šapitó, v něm pohled na kolo vzbuzuje tendenci zakrýt si oči packama a kňučet. Kromě toho má halucinace a slyší cirkusovou hudbu, kvílení houkaček a ťapání klaunů, který ho k jízdě nutili. A ovšem kýbl vápna a šlehačkový dort.

    OdpovědětVymazat
  4. No... ne. Já myslel, že bych jim ujel :D

    OdpovědětVymazat