sobota 15. října 2011

Různé formy magie

Možná vám to přijde směšné, ale i já, ortodoxní přírodovědec, jsem si kdysi pořídil knížku o magii. A zatímco teď už na ten druh nevěřím, stejně jako nevěřím na kouzla stylu Harry Potter, je tu ještě ta věc které se někdy říká štěstí a smůla, jindy pravděpodobnost a statistika. Jsem matematik a s trochou štěstí opráším znalosti permutací nebo Studentova T-testu, ale stejně tak nikdo nemůže dokázat existenci či neexistenci jakéhosi nadvlivu, který může, ale nemusí ovlivnit co mám dnes na sobě a v jaké poloze byl ráno můj plyšák (což je DOBRÁ věštící metoda, btw.)

Existuje matematický vtip "v Boha věřím, až na izomorfismus." Což je jeden z vtipů, které nechápu. Proto věřím bez výhrad.

Další formou magie je Magic. Dneska jsem konečně naproxoval nový balík "Školní výlet," což je v podstatě levný odvar Melira Rocku, který umí na třech kartách vygenerovat nekonečné životy. Tuhle část jsem si zachoval, ale stejně tak je tam pár šíleností, od Puppeteer Clique po Day of Judgment (který školní výlet není Day of Judgment, to mi řekněte.)

Spousta karet při tom dostala své školně-výletové přezdívky. Přirozeně Melira je teď Paní Ředitelka, Viscera Seer Profesor Biologie a Kitchen Finks říkám Tercie (a.k.a. Medvídci.) Exkurze se konají na Blasting Station, Carnage Altar (je vidět, že mám své Terciány strašně rád X), nebo do Gavony Township. Samozřejmostí jsou také činnosti se školním výletem spojené, které zahrnují všechno možné od Travel Preparations přes Make a Wish po Unburial Rites (kdyby náhodou něco skolilo Paní Ředitelku.)

Je to jedno z kouzel Magicu, vymýšlet balíky které fungují a zároveň jsou nějak zajímavé. Říká se jim obecně Fun decky a když proti nim hrajete, většinou máte chuť si vyrvat vlasy. To aspoň platí pro můj "fun deck" jménem "Sweet Dreams." A Šrot. Tam se opravdu bavím jenom já.

Magie bují i v další hře kolem které obsesím, tedy D&D. Konečně jsem dostal do hlavy kompletní obraz závěrečného boje bandy v Pyramidě stínů a jestli to nebude epické, sním svůj DMovský klobouk (ti kdo myslí, že bych nejdřív nějaký měl mít, nechť mi ho vyrobí.)

Zajímavější je ale Qos, nový svět pro který navrhuji i nový herní systém (založený na D&D deskovkách a ČPH). Prakticky všechno co tam člověk udělá je nějakým způsobem magicky zdokonalené skrz jednoho z teď-už-pěti patronů (patronka smrti a stínu emigrovala).

To je to nejkouzelnější ze všeho: myšlení. Možná spousta chemických reakcí ve správný čas na správném místě, ale rozumí tomu někdo? Ne. Stejně tak to může bejt magie. Vymejšlím karetní komba a nové světy, číselné modely a geometrické hračky do diplomky, stejně jako plánuju úklid pokoje a složení večeře. Je to velmi okouzlující zážitek :)

P.S: Všechno nejlepší k svátku Lapy, Terce a bývalému-mně :)

3 komentáře:

  1. Máš pravdu - ta nejkouzelnější magie je v myšlenkách ^w^

    Tvé P.S. je moc krásně řečeno, takže mi to nedá a přidám se: všechno nejlepší k svátku bývalému-tobě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Terka měla svátek? Tak nic, no >.>
    Jak se můžeš u Šrotu bavit, nepochopím XD

    OdpovědětVymazat
  3. U Šrotu se velmi bavím, u Snů hlavně když přijde Howling Mine, jinak trpím spolu se soupeřem :D

    OdpovědětVymazat